Over….LevenBen jij iemand die van afspraak naar afspraak rent en zich 10 slagen in de rondte werkt? Die steeds doorgaat met oneindige to do lijstjes? Die voor elke taak die afgestreept wordt 3 nieuwe taken ziet verschijnen? Die nauwelijks tijd heeft voor zichzelf? Die zo druk bezig is met anderen een plezier te doen dat je jezelf uit het oog verliest?

 

Als jij in jouw leven niet dagelijks bewust kiest voor jou (of dat nu in tijd, aandacht, geld of energie is) dan wordt je vooruit gestuwd en krijg je ontelbare zaken op je pad die je afleiden van tijd/ aandacht/ liefde voor jezelf. Leef je dan echt of ben je aan het overleven? 

 

Ik heb dit lang ervaren alsof ik een stervormig blokje was die in een driehoekig gat  geperst werd. Met andere woorden, ik moest aanpassen wie ik daadwerkelijk was om aan de verwachtingen van de maatschappij te voldoen. En daarmee verander je in iets dat je eigenlijk niet bent. Men heeft mij met de beste bedoelingen een boel leugens voorgeschoteld en mij verteld dat het leven zo in elkaar zit. Als je je niet aanpast, dan hoor je er niet bij.
Overleven is je angst onderdrukken, je laten afleiden, op de vlucht slaan, je overgeven aan een ander en die voor jou laten bepalen, niks doen, een muur om je heen bouwen, doen alsof, etc. 

 

Wil jij je zielsmissie leven, dan moet je deze leugens recht in de ogen kijken en ze zien voor wat ze zijn. Jij beslist wie jij bent en jij beslist hoe je dit spel wil spelen. Wil jij overleven (lever je je over aan de genade van anderen) of bepaal jij je grenzen en leef jij jouw leven zoals jij het wil? Met tijd, aandacht, ruimte, geld en liefde voor jezelf? Neem je de tijd om jouw energie elke dag op te laden en kies je bewust waaraan je je energie spendeert? Stel jij je grenzen vanuit liefde?

 

Het is simpel. Kies wat bij jou past en Leef ernaar! Wees die ster (of die cirkel, of die driehoek, of wat je ook bent)!

 

Kom je hierbij angsten en pijnen tegen? Absoluut! Werk hierdoor en creëer het leven dat bij jou past. Coaching kan helpen om dit proces succesvol te versnellen. Doe je werk, kies steeds opnieuw voor jezelf en jij komt er. 

 

Leef! Ik gun het jou.